Nog zonder een woord gewisseld te hebben, meteen bij het open doen van de deur, voelde ik, hier zit ik goed. De gesprekken hebben me heel erg aan het denken gezet. Ik leerde mijzelf eigenlijk steeds beter kennen, ging inzien dat ik een heel sterk persoon ben en ik veel meer aan blijk te kunnen dan ik ooit voor mogelijk hield. Gaandeweg ging ik ook steeds meer naar het ‘voelen’ i.p.v. het ‘denken’, leerde ik mijn eigen grenzen stellen en meer op mezelf te vertrouwen. Zo kwam ik dichterbij mijn eigen IK…. En dat voelt fantastisch! Marijke stond langs de zijlijn en gaf bepaalde inzichten, zonder te oordelen en dat was zo fijn. Ik keek zelfs uit naar onze gesprekken samen. Ik weet dat ik het zelf gedaan heb, maar zonder haar was ik nooit zover gekomen. Alles wat ik geleerd heb het afgelopen jaar, draag ik de rest van mijn leven mee en daar bijf ik haar altijd dankbaar voor…. Vrouw, 42 jaar.

Met de spanning in heel mijn lichaam sta je dan voor de deur. Als snel viel de spanning van me af. Wat een lieve vrouw is Marijke. Ik heb me heel erg op mijn gemak gevoeld, ook al moest ik soms huilen, ik ging altijd met een goed gevoel weer de deur uit. Met soms lastige opdrachten, waarbij je jezelf anders gaat zien. Het is al een tijdje geleden dat ik mijn laatste gesprek heb gehad en nog steeds hoor ik mezelf regelmatig zeggen; Ja, dat heb ik bij Marijke geleerd. Bedankt voor alles. Marisca, 34 jaar.

Lieve Marijke, We hebben best een tijdje met elkaar opgetrokken en ik voelde tijdens het eerste gesprek meteen een fijne klik. Je stelde de goede vragen, hielp me op weg en gaf me mede door de opdrachten meer zelfvertrouwen en een meer positieve kijk op het leven en op mijn baan. Ik heb geleerd om los te laten, bij de dag te leven en ruimte in te nemen. Ik had nooit gedacht dat ik zo’n innerlijke rust kon vinden. Naast God ben jij zeker een middel geweest om dat te bereken! Heel, heel hartelijk bedankt voor wie je bent en voor je coaching! ik ga je oprecht missen. Eline, 24 jaar.

Marijke, bedankt voor je professionele steun in de afgelopen periode. Fijn dat je open en eerlijk bent maar niet te direct. .Het contact voelde heel vertrouwd en alsof je er alleen voor mij was. Goed dat vooraf ieder gesprek gereflecteerd werd op het vorige gesprek zodat je ziet wat voor stappen je maakt. Fijn dat je handvatten geeft en daaruit ook mag kiezen wat het beste bij je past zodat je echt eigenaar van het proces bent. Na een vervelende periode zit ik weer lekker in mijn vel. Dank je wel! Vrouw, 35 jaar.

Marijke is een lieve, warme coach met een luisterend oor. Fijn om elke keer naar toe te mogen gaan. Bedankt lieve Marijke voor de inzichten die ik van jou heb mogen krijgen. Dankzij jou, maar ook door de soms pittige, confronterende en verhelderende opdrachten heb je mij geholpen om anders tegen dingen aan te kijken. En nu moet ik het zelf doen en dat gaat met vallen en opstaan. Maar dankzij jouw hulp kan ik het aan. Nogmaals mijn dank daarvoor! Vrouw, 45 jaar.

En dan ineens kom je op een punt in je leven waarbij je even helemaal vastloopt. Toen ik dat punt bereikte heb ik contact met Marijke opgenomen. Wat een rust heb ik ervaren. Zij heeft mij door fijne, open, maar soms ook confronterende gesprekken weer inzicht in mezelf gegeven. Ik ga nu met alle tools weer met plezier aan de slag, zelfs na heel veel jaar onderwijs heb ik er zin in . Marijke, ook persoonlijk en privé heb je me weer het vertrouwen in mezelf gegeven, daar kan ik zeker mee verder. Vrouw, 56 jaar.

Ik wil je bedanken voor de ontzettend fijne coaching die ik van jou gehad heb. Het heeft mijn ogen geopend en ervoor gezorgd dat ik voortaan als eerste mijn eigen ‘zuurstof’masker opzet! Ik heb er heel veel aan gehad en zal er in de toekomst ook nog heel veel aan gaan hebben. Bedankt! Vrouw, 27 jaar.

Lieve Marijke, Voor het anders denken, bewustwording van…, tips, balans vinden, fijne gesprekken, bedankt! Door jou ben ik weer in de Flow. Vrouw, 60 jaar.

Marijke is een topcoach! Zodra ik bij haar binnenkwam, wist ze mij in mijn kern te raken. We kwamen tot diepgang. Ik wist niet meer precies wat ik wilde binnen het onderwijs. Mijn onrust heeft plaatsgemaakt voor rust en heeft mij doen beseffen dat werk niet het belangrijkste is voor mij. Mijn gezin staat op de eerste plaats! Dankzij Marijke durf ik nu meer mezelf te zijn. Vrouw, 35 jaar.

Nadat ik steeds meer twijfels kreeg of het basisonderwijs nog wel de juiste plek voor mij was, stelde mijn directeur voor om eens in gesprek te gaan met Marijke. Marijke nam vrijwel direct contact met mij op om een afspraak te maken. Marijke stelde veel vragen (soms ook wel confronterend) om tot eigen inzicht te komen. Wat wil je? Waar wil je naar toe? Wat moet er veranderen om het plezier in het onderwijs terug te krijgen? Waar wil je staan? Wie wil je zijn? Al snel gingen de gesprekken  niet meer over het onderwijs, maar over mij. Marijke leerde mij dat het belangrijk is om daadkrachtig te zijn en in gesprek te gaan met de mensen die mij het meest dierbaar zijn. Ook benadrukte ze het belang van opkomen voor mezelf. Na een aantal goede gesprekken heb ik besloten dat het basisonderwijs op dit moment inderdaad niet de plek is waar ik wil zijn en ga ik per 1 september een eigen RT praktijk starten. Een lang gekoesterde wens….. Bedankt Marijke voor het zelfvertrouwen dat je mij gaf om deze stap te durven nemen. Mariska, 39 jaar.

Ha Marijke. De kraanvogel op de kaart staat voor wijsheid. Daarvoor wil ik je graag bedanken! Alles is weer opgefrist, ik kan er weer tegenaan! Dank je wel! Vrouw, 37 jaar.

Ik heb het traject met jou echt als heel positief ervaren. Je bent heel warm en accepteerde mij helemaal zoals ik ben. Tegelijkertijd stelde je soms pittige vragen en was je een soort van spiegel. Ik vind het erg fijn dat jij op mijn pad kwam. Het is precies wat ik nodig had. Iemand die op een objectieve manier met me meekijkt en denkt en door de juiste vragen en opdrachten me in beweging heeft gezet. Ik kan me bijna niet meer voorstellen dat ik me 2 maanden geleden nog heel anders voelde. Dank je wel! Vrouw, 35 jaar.

Marijke, je hebt me laten zien wat voor mij belangrijk is, wat ertoe doet. Je confronteerde me steeds op een inlevende en vriendelijke manier met mezelf waardoor ik bewust werd van bepaalde patronen in mijn gedrag. Patronen die me hinderden maar ook patronen die zorgden voor mijn welbevinden. Je liet me de waardevolle kanten van mezelf meer ervaren waardoor eventuele problemen minder zwaar werden. Ook gaf je aanwijzingen om die problemen te tackelen. De druk werd er vanaf gehaald. Ik ben realistischer geworden en ben weer in staat om normaal te functioneren met vooral aandacht voor de positieve kanten van mijn beroepsleven. Je hebt me geleerd om wat daadkrachtiger te worden en directer te reageren op collega’s, directieleden, kinderen en ouders. Daardoor voer ik meer zelf de regie over mijn leven. Ik ga bijna met pensioen maar hoop dankzij jou nog een leuk laatste schooljaar mee te maken. Bedankt Marijke! Man 64+

Na een slechte start van het schooljaar kwam ik via onze directeur bij Marijke terecht. Vanaf het eerste gesprek had ik al een goed gevoel bij haar. In een ontspannen sfeer kon ik mijn verhaal kwijt. Niet alleen over het werk, maar ook over de spanningen in de privésfeer. Marijke vertelde regelmatig over haar eigen leven, waardoor ik het gevoel kreeg dat ze me heel goed begreep. Ze heeft me laten zien welke van mijn eigenschappen goed ontwikkeld zijn en aan welke ik moet blijven werken. Dat valt niet mee maar het is fijn dat ik er een houvast aan heb. Ik ben nog niet zover dat het helemaal goed gaat, maar ik weet dat ik altijd weer bij Marijke terecht kan en dat is een hele geruststelling.  Vrouw

Na een vervelende start dit schooljaar kwam ik bij Marijke terecht. Marijke straalt een rust, vriendelijkheid en belangstelling uit waardoor ik me meteen op m’n gemak voelde. Ik ben me – tijdens dit coachtraject- bewust geworden van wat IK wil en heb geleerd meer naar mijn gevoel te luisteren in plaats van naar verwachtingen van anderen te kijken en daaraan te willen voldoen.

Hierdoor weet ik nu welke richting ik verder m.b.t. werk op wil en voel ik me vrijer en ervaar minder spanning; ik ben in balans en dat is erg fijn. Marijke heeft me hiervoor de juiste testjes laten maken, de goede vragen gesteld en me hierdoor bewust laten worden van hoe ik tegen van alles aankijk en ermee omga. Ik ben hier erg blij mee! Vrouw, 50+

Na een heleboel jaren geleefd te zijn in plaats van te leven en daarbij mijn eigen gevoel te hebben veronachtzaamd, liep ik vast. Het was voor mij nodig om met hulp te streven naar ‘leven vanuit mijn gevoel’.

Als je dat een hele lange tijd niet hebt gedaan dan is hulp voor mij onontbeerlijk. Aangezien ik Marijke al kende was de keus voor haar als coach voor mij vanzelfsprekend. In een zestal gesprekken, soms erg intensief, heb ik geleerd om meer vanuit mijn gevoel te leven. En dat durf ik nu ook. Dank je wel Marijke, voor de fijne begeleiding. Cees, 60+

Bij Marijke raak ik mijn kern. Het heeft me veel gebracht om met haar een coachingstraject aan te gaan. Zelfs zoveel dat ik na bijna 10 jaar weer bij haar heb aangeklopt. Als ik bij haar binnen stap is het altijd meteen goed. Marijke is een warme, liefdevolle, enthousiaste, betrokken en complimenteuze vrouw. Ik mag mezelf zijn, met al mijn kwetsbaarheden. Ik kom bij haar om te praten, te reflecteren, haar heldere kijk op zaken te horen. Te zien wie ik ben en de vragen te beantwoorden die ze mij stelt.  Soms kritisch maar meestal heel opbouwend. Vaak met een traan van mij, en een lach van ons samen. Ik groei en weet beter welk pad ik moet bewandelen. Vrouw, 30+

In een periode van onrust en stress heeft Marijke mij goed geholpen. Ze heeft me een luisterend oor geboden en ze heeft me naar mezelf leren kijken. Door Marijke ben ik meer gaan kijken naar de positieve gebeurtenissen op een dag. Ook heeft Marijke me geholpen om met mijn perfectionisme om te gaan en om ontspanning voor mezelf te zoeken. Marijke heeft me hiervoor goede tips en handvatten gegeven. Ik vind het heel fijn hoe ze me geholpen heeft en ik weet dat ik bij haar terecht kan wanneer er iets is. Marijke is echt een super coach! Vrouw, 23 jaar.

Marijke is een betrokken coach die je op een respectvolle manier laat denken over je eigen ontwikkeling. Door haar kennis over het onderwijs heeft ze aan een half woord vaak genoeg. Ze is empatisch en kan je daarnaast ook op een positieve manier confronteren waardoor je in beweging komt. Een integere en zeer prettige gesprekspartner! Vrouw, 40+. 

Soms kom je op een punt in je leven dat je je realiseert dat je eigenlijk niet zo goed voor jezelf kunt zorgen. Dan geniet je niet meer van het leven en zie je overal tegenop. Ook kun je eventuele moeilijkheden niet meer de baas en dan loop je het risico dat je leven steeds minder leuk wordt. Van het één komt het ander en de neerwaartse spiraal kun je niet meer zelf doorbreken. Gelukkig kon ik bij Marijke terecht. Vanaf het begin klikte het goed en ik voelde me veilig genoeg om eerlijk te vertellen wat er aan de hand was. Althans, wat ik dácht dat er aan de hand was. Het mooie is dat Marijke al snel doorhad wat er écht aan de hand was. Samen hebben we in de vijf sessies gewerkt aan de verbeterpunten aan de hand van de Werkenergieanalyse. Ook hebben we mooi in beeld kunnen brengen wat voor type mens ik ben en waarom sommige dingen bij mij lopen zoals ze lopen en hoe ik daar verandering in kan aanbrengen en waar ik me prettiger bij ga voelen. Soms was het echt moeilijk maar gesteund door Marijke heb ik veel voor elkaar gekregen. Ik heb geleerd mezelf echt te zien en ook voor mezelf op te komen. Heerlijk! Ik heb mezelf weer leren ontspannen en ik heb vooral geleerd om weer te genieten van het leven. Ook heb ik nieuwe uitdagingen durven aanpakken en dat geeft nog meer positieve energie. Ik ben heel blij dat ik de sessies heb mogen volgen want het leven lacht me weer toe. Ans van Zuijlen.

Marijke beschikt over alle kernkwaliteiten van een goede coach. Zij is rustig, geduldig, kan goed luisteren en heeft een sterk inlevingsvermogen. Zij stelt je direct op je gemak in haar gezellige tuinhuis, of in de wintermaanden, in een sfeervolle kamer. Daar waar nodig kan zij overtuigen, ondersteunen en motiveren. Deze kwaliteiten combineert zij met een rijke werkervaring als stafmedewerker personeelszorg in het onderwijs. Zij kent het onderwijs en de bevlogen mensen die daar werken door en door. Voor mij, man 40+ dienstjaren in het onderwijs, waarvan 37 jaar in het management, een bijzondere meerwaarde gebleken. Zij benadert je vanuit je kracht en brengt je daar ook weer in terug als je dat (even) bent kwijtgeraakt. Mensen die werken in het onderwijs verdienen een coach als Marijke. Van harte aanbevolen.

Met veel onrust in lijf en hoofd kwam ik bij Marijke terecht. In een fijne ontspannen sfeer bood Marijke niet alleen een  luisterend oor, maar wist ze mijn verhalen pakkend samen te vatten en de kern eruit te halen.  Ik heb veel praktische tips gekregen die niet te ‘hoog gegrepen ‘ waren, maar praktisch en makkelijk te realiseren.  Af en toe lees ik de reflectieverslagen van de gesprekken nog eens door, dat helpt me om aan mezelf te blijven werken. Ik heb het ook erg gewaardeerd dat Marijke open is over haar eigen leven en vanuit haar eigen ervaring dingen kan en wil delen. Vanaf het eerste moment voelde het goed en vertrouwd. Vrouw, 49 jaar.

Ondanks het feit dat ik wat weerstand voelde om gecoacht te worden was dit direct na het intake gesprek al weg. Marijke is rustig, stelt je op je gemak, straalt vertrouwen uit  en weet heel snel de vinger op de gevoelige plek te leggen. Ik zou iedereen een aantal gesprekken met haar gunnen! Vincent, 35 jaar.

Marijke weet te prikkelen en op het juiste moment de juiste vraag te stellen of juist een stilte te laten vallen. Hoe confronterend de vragen soms ook kunnen zijn, door deze benadering laat Marijke haar coachees verder komen in hun ontwikkeling. Ze is bevlogen, betrokken, integer en empatisch en houdt haar coachees ook na het coachtraject scherp in de gaten; de betrokkenheid blijft! Marijke straalt energie uit, maar tegelijkertijd ook rust, waardoor je je al snel op je gemak voelt in gesprek met haar. Caroline, 34 jaar. 

Marijke is een slimme vrouw met ruimte voor de menselijke maat, oplossingsgericht. Een warme, empatische vrouw die de zakelijke kant niet uit de weg gaat. Ondersteunend. Man, 54 jaar.

Via mijn coach opleiding ben ik in contact gekomen met Marijke. Onze gesprekken vonden plaats in haar heerlijke tuinhuis. Marijke had een zeer open houding waardoor ik mij meteen op mijn gemak voelde. Tijdens onze gesprekken toont ze veel begrip zonder te oordelen. Je voelt je serieus genomen en tegelijkertijd enorm gewaardeerd.  Marijke kan heel mooi bewust naar je luisteren en vat vervolgens mijn verhalen goed samen waardoor we steeds samen wisten dat we op de goede weg waren. Marijke is zeer complimenteus en ze waardeert heel erg hoe je bent. Dit voelt zo door haar eerlijke en open communicatie, zij durft namelijk te zeggen waar het op staat en doet dat op een zeer genuanceerde en discrete manier. Daardoor sprak ik ook meer vanuit mijn gevoel en stond ik open voor feedback. Zo konden we sneller bij de kern komen en ontstond er helderheid. Door haar brede kennis weet ze goed in te springen op bepaalde situaties. Bij alle gesprekken was Marijke zeer goed voorbereid, had ze vragen voorbereid of gaf zij feedback op mijn beeldmateriaal. Die feedback bevatte soms ook tips, die ik goed kon gebruiken en toepassen in mijn ontwikkeling als coach. Zo was er tijdens onze gesprekken tijd voor mijn persoonlijke coachvraag en ontwikkeling maar ook tijd voor de ontwikkeling betreffende mijn studie. Marijke heeft mij nieuwe inzichten gegeven waardoor ik onze samenwerking als zeer leerzaam ervaar. Ik heb voldoende handvatten meegekregen die ik kan gebruiken in zowel mijn carrière als op persoonlijk vlak. Rianne, 32 jaar.

Marijke is een gedreven en zeer professionele coach. Zorgvuldige begeleiding en aandacht voor de gecoachte zijn altijd aanwezig. Fijne gesprekspartner! Vrouw, 48 jaar

Een tijdje geleden had ik veel moeite met de balans te vinden tussen mijn werk en privé. Ik was
moe, snel geïrriteerd en kon om alles eigenlijk wel huilen. Via de directeur van mijn school
kwam ik terecht bij Marijke. Het eerste gesprek was snel gepland en ik heb alles op tafel
gelegd. Marijke luisterde en stelde de juiste vragen. Na dit gesprek was ik erg moe maar het
voelde al beter. De periode daarna heb ik gesprekken gehad met Marijke en zij heeft mij
opdrachten gegeven. Wat ik heel fijn vind aan Marijke is dat ze echt luistert. Ze hoort wat je
zegt en stelt de goede vragen. Ook de opdrachten die ik heb gedaan hebben ervoor gezorgd dat
ik mezelf nog beter heb leren kennen. Inmiddels is mijn traject met Marijke afgerond en kan
ik zeggen dat ik de balans weer terug heb in mijn leven. Ik ben niet meer moe elke dag en kan
weer genieten van de kleine dingen. Marije, 37 jaar.

Mijn gesprekken met jou hebben mij meer inzicht en bewustwording gegeven. Ik ben gegroeid naar een sterke, onafhankelijke vrouw die nu ook haar kwetsbare kant durft te laten zien. Je bent voor mij een belangrijke persoon in mijn leven geworden. Vrouw, 40+

Marijke heb ik leren kennen als een doortastende coach die met veel inzet haar ratio combineert met haar gevoel, waardoor ze in staat is helderheid te scheppen voor de mensen die ze coacht. Voor wat betreft het begeleiden van zieke medewerkers zie ik telkens een goede balans tussen zorg en zakelijkheid. Man, 48 jaar.

Het feit dat er iemand onvoorwaardelijk naar me luistert, niet veroordeelt en samen met mij een tijdje oploopt, heeft me heel erg goed gedaan. Janine, 54 jaar.